Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Fico, vyfarbi sa! Si komunista?

Fico sa medzi demonštrantmi cítil dobre - načúval ich sťažnosti  na vládnu koalíciu.
Fico sa medzi demonštrantmi cítil dobre - načúval ich sťažnosti na vládnu koalíciu.

BRATISLAVA - Sovietske zástavy a tvrdé komunistické heslá. Tak vyzeral sobotňajší odborársky míting v Banskej Bystrici, ktorý prišiel osobne podporiť aj predseda strany Smer Róbert Fico.

Ten už viackrát ukázal pochopenie pre radikálne názory i diktatúry v Bielorusku či Líbyi. Zdá sa, že Ficove aktivity vyvolávajú počudovanie aj v radoch jeho spolustranníkov.

Tým sa predsedove kroky niekedy ťažko komentujú. „Nebol som tam, nepoznám to, nebudem sa k tomu vyjadrovať,“ povedal poslanec Smeru Bohumil Hanzel. Podpredseda strany Dušan Čaplovič sa svojho šéfa zastal. „Predseda strany, ktorá má silný sociálny program, mal právo ísť na takýto míting,“ myslí si Čaplovič. „Veď išlo o akciu pri príležitosti dňa boja proti chudobe. Vláda premiéra Dzurindu je kanibalská vláda, ktorá likviduje všetko, čo sa tu v minulosti podarilo vytvoriť,“ dodal. Podľa Čaploviča sa Fico nijako nelíši od svojich kolegov vo vyspelej Európe. „Aj nemecký kancelár Gerhard Schröder hovoril pred voľbami radikálne veci,“ povedal.

S nevôľou sa na silnejúci Ficov radikalizmus pozerajú komunisti. Smer sa snaží prebrať KSS voličov. „Bol by som rád, keby v niektorej televíznej debate pán Fico konečne povedal, či sa cíti byť komunistom, alebo nie,“ povedal komunistický poslanec Vladimír Ďado. Nepáči sa mu, že Smer čoraz častejšie blokuje akcie komunistov. „Je jasné, že pánu Ficovi neprekáža spájanie s komunistami,“ komentuje silnejúci radikalizmus predsedu Smeru politológ Grigorij Mesežnikov. Podľa neho sa dá očkakávať, že ak by sa Smer dostal po voľbách do vlády, neštítil by sa podpory KSS.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu