Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Turisti sa do Prešova nehrnú

Divadlo Jonáša Záborského v Prešove.
Divadlo Jonáša Záborského v Prešove.

PREŠOV - Turisti sa do Prešova príliš nehrnú. Za posledné štyri roky ich navštívilo mesto vždy približne po 40-tisíc. Počet ľudí, ktorí v Prešove ubytujú aspoň na jednu noc, však vôbec nestúpa.

Najväčšou atrakciou je historické jadro mesta, najmä v lete desiatky ľudí ochotne vyšliapu 192 schodov, aby si mohli vychutnať pohľad z veže Kostola sv. Mikuláša. Sprievodkyne sú však turistom k dispozícii len v lete. Inokedy je problém nájsť kompetentného človeka, ktorý by ich na vežu zaviedol. Okrem toho môžu návštevníci zájsť do divadla či kina, to je však asi všetko.

Viac turistov mohla do Prešova prilákať plánovaná výstavba aquaparku na prírodnom kúpalisku Delňa. Jeho prenajímatelia však nedostali peniaze z Európskej únie a zdá sa, že tento projekt sa realizovať nebude. Radnica údajne plánuje pritiahnuť do mesta viac návštevníkov. "Mesto momentálne spracúva koncepciu cestovného ruchu. Chceme zistiť všetky faktory, ktoré ovplyvňujú cestovný ruch. Potom urobíme všetky kroky, ktoré by Prešov zatraktívnili," uviedol tlačový tajomník prešovského Mestského úradu Michal Kaliňák.
Momentálne to však vyzerá tak, že Prešov je len odrazovým mostíkom pre turistov, ktorí chcú navštíviť neďaleké Bardejovské kúpele, Pieniny či historické drevené kostolíky na severovýchode Slovenska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu