Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Koniec amfiteátra v Bratislave?!

mfiteáter na Búdkovej ceste svoju činnosť predbežne skončil.
mfiteáter na Búdkovej ceste svoju činnosť predbežne skončil.

STARÉ MESTO - Po desiatich rokoch prevádzky, stovkách odpremietaných minút a množstve koncertov amfiteáter skončil! Čo bude ďalej s najväčším letným kinom na Slovensku nikto nevie.

"Chceli sme sa dohodnúť so starostom Starého Mesta Petrom Čiernikom. Odmietal nás tým, že neodpovedal na našu poštu. Robil všetko, aby nás odtiaľ vyštval. Nechcel nám predĺžiť zmluvu a k finančnému vyrovnaniu dodnes neprišlo," povedal dnes už bývalý riaditeľ amfiteátra Marcel Šimončič. Ten si aj s bratom areál prenajal v roku 1995 od magistrátu. Podľa jeho slov bol v tom čase amfiteáter tri roky zatvorený a schátraný. Pre mesto znamenal stratu, a tak sa magistrát rozhodol prenajať ho súkromnej firme.

"Zmluvu považujeme pre nás za nevýhodnú. Na podmienkach zotrvania posledných, súkromných nájomcov sme sa preto nedohodli," povedal právnik Marek Šujan, zastupujúci Staré Mesto. Aký osud čaká amfiteáter? "Pokiaľ neukončíme existujúce spory, tak to ani my nevieme. V rámci jeho ďalšieho osudu sme však viazaní tým, že objekt bude využívaný na kultúrne účely," uzavrel Šujan.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu