Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Podjazd stál takmer pol miliardy!

Podľa Prievidžanov je to diera, ktorá zhltla takmer pol miliardy korún.
Podľa Prievidžanov je to diera, ktorá zhltla takmer pol miliardy korún.

PRIEVIDZA - Prievidžania to nenazvú inak ako dierou. Táto "jama" je ale riadne drahý špás. Mimoúrovňová križovatka štátnej cesty a cesty 3. triedy, ktorá je vlastne podjazdom, už zhltla 430 miliónov korún! Oproti predpokladanému rozpočtu sa predražila takmer o 100 percent!

Prievidzské veľdielo je tesne pred dokončením. Spustiť ho majú do 10. novembra. Včera sa na podjazd, ktorým budú obojsmerne premávať autá, prišiel pozrieť aj minister dopravy Pavol Prokopovič. "Je to pekný projekt," tešil sa Prokopovič. Nepoprel však, že je to aj drahý projekt. "Je pravda, že sa sem presunulo skutočne enormné množstvo peňazí," priznal. Pôvodne mala križovatka, ktorej základný kameň položili v roku 1997, stáť 220 miliónov Sk. Dodnes však na stavbe preinvestovali už 430 miliónov.

Podľa primátora Prievidze Jána Bodnára, ktorý stavbu nazval "nádherným dielom", je to aj preto, lebo sa mesto len nedávno rozhodlo, že do projektu zakomponuje aj niekoľkomiliónový podchod pre chodcov. Paradoxné je, že starý je len asi 10 metrov od miesta, kde bude nový. Podľa primátora investícia nie je zbytočná. "Dodnes sme nenaučili ľudí využívať starý podchod," tvrdí a verí, že nový si ľudia zamilujú a budú ho vo veľkom používať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu