Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Študentská zábava sa zvrhla na šikanovanie

Športové gymnázium v Trenčíne.
Športové gymnázium v Trenčíne.

TRENČÍN - Športové gymnázium v Trenčíne sa otriasa v základoch. Až ôsmi žiaci od 16 do 18 rokov dostanú na polročnom vysvedčení trojku zo správania a hrozí im podmienečné vylúčenie zo školy. Vítanie prvákov medzi starších žiakov sa zvrhlo na šikanovanie. Jeden 16-ročný chlapec musel dokonca po údere od staršieho žiaka vyhľadať lekára.

Všetko odhalilo vedenie školy. "Po tom, ako si vychovávateľka náhodne všimla, že jeden žiak má na bruchu modrinu, prezreli sme všetkých prvákov. Ostatní zranení neboli. Nešlo o šikanovanie, ale o zábavu, ktorá sa takto zvrhla," povedal riaditeľ školy Jozef Pšenka.

Podľa neho zorganizovali starší žiaci pre prvákov rituál prijatia na gymnázium. Deti museli spievať, robiť striptíz a vydržať zatvorené v skrini. "Podrobili sa aj ,pupendu'. Pri ňom starší žiak udiera rukou mladšieho na brucho. Pri jednom chlapcovi to však prehnali," potvrdil riaditeľ.

Študent skončil s krvnou zrazeninou na bruchu. "Vedenie školy reagovalo okamžite. Previnilcov potrestalo, asi 100 žiakov poslalo k psychologičke, osloviť chce aj políciu. "Polícia prípad nepreveruje. Zatiaľ nám nikto nič nenahlásil," povedala trenčianska policajná hovorkyňa Lenka Bušová.

Nik zo žiakov, ktorí boli pri incidente, nechcel nič prezradiť. Záhadne mlčia ich rodičia aj ostatní študenti školy. "Rozpráva sa tu o tom, ale ja vám nič nepoviem," povedala jedna zo študentiek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu