Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Farníci zbili kňaza!

V tomto kostole slúži farár Michal Fecko, od 1. októbra bude pôsobiť v inej farnosti. Zobraziť galériu (2)
V tomto kostole slúži farár Michal Fecko, od 1. októbra bude pôsobiť v inej farnosti.

ZUBROHLAVA - Tak to sa len tak nevidí. Farára Michala Fecku zo Zubrohlavy (okres Dolný Kubín) mali zbiť jeho dvaja farníci. Ten sa po bitke liečil štyri dni a podal na nich trestné oznámenie. Útočníci však bitku popierajú. Kňaz bude od 1. októbra pôsobiť v inej farnosti.

Celý incident sa stal len nedávno pri jednom futbalovom turnaji, na ktorom si zahrali starostovia Oravy, kňazi a politici z SDKÚ aj s Mikulášom Dzurindom. Farári sa po zápase išli občerstviť. Kňazovi Feckovi zrejme pri bufete prekážala prítomnosť svojej farníčky Jany M. (39), ktorú podľa jej slov verbálne napadol.

Jej manželovi a synovi sa kňazovo správanie nepáčilo a keď z ihriska odchádzal k autu, začali ho vraj otec so synom strkať. "Áno, je to tak, ale k bitke vôbec nedošlo," povedala Jana M. Zároveň potvrdila, že konflikt medzi sebou nemali po prvýkrát. "Kňaz mi začiatkom roka dal facku, keď sme mali v rodine nezhody," povedala.

Farár Michal Fecko o udalosti mlčí: "Incident je už uzavretý, nechcem sa k tomuto prípadu vyjadrovať," stroho odvetil. Polícia potvrdila, že kňaz bol napadnutý. "Dvojica je obvinená z trestného činu výtržníctva," informoval hovorca žilinskej polície Igor Mahút. Biskupský úrad v Spišskom Podhradí farára od 1. októbra prekladá do inej farnosti. "Vieme o tom, že bol napadnutý, ale kvôli tomu neodchádza," uviedol hovorca Biskupského úradu Peter Majda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu