Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V chemičke tajili výbuch?!

Pri explózii sa vo fabrike zranili štyria ľudia.
Pri explózii sa vo fabrike zranili štyria ľudia.

NOVÁKY - Primátor Novák Dušan Šimka je nahnevaný. Zvažuje, že podá trestné oznámenie na vedenie Nováckych chemických závodov pre všeobecné ohrozenie! Podniku vyčíta, že tajil stredajší výbuch, ktorý nastal okolo 15. hodiny, a pri ktorom boli zranení štyria ľudia. Samotný primátor sa o nehode v chemičke dozvedel až hodinu a pol po explózii.

"Bolo to ako v horore. Čosi buchlo, začali sa triasť okná bytu a nad chemičkou sa zjavil hustý čierny dym," povedala jedna z obyvateliek mesta. Výbuch počuli aj v okolitých obciach. "Je nehorázne, že to takto tajili," myslí si primátor Novák o tom, že mu nik z chemičky o explózii nedal vedieť. "Okamžite by som ľudí rozhlasom informoval. Takto sa nedozvedeli nič," hnevá sa. Podľa našich zistení sa aj policajti dozvedeli o nehode až dve hodiny po výbuchu. Trenčianska policajná hovorkyňa Lenka Bušová túto informáciu nevyvrátila. "Preveríme, či zo strany závodov nedošlo k pochybeniu v informovaní," povedala.

V Nováckych chemických závodoch tvrdia, že informovali podľa smerníc všetky dotknuté orgány. Technický riaditeľ Igor Borišek však nepopiera, že policajtov nevolali, ale prišli sami. "Asi po polhodine, keď sa to stalo, prišiel policajt do závodu, takže potom sme ich už neinformovali. Bol tu zmätok a horelo tu, v tom zmätku sa ani nedalo," povedal. K trestnému oznámeniu, ktoré chce podať primátor Novák povedal, že pokojne môže. "On už ich podal sto aj tisíc, takže môže pokojne podať ďalšie," povedal Borišek.

Pri výbuchu sa zranili štyria ľudia. Jednému letiaci poklop nádrže prederavil brušnú dutinu. Výbuch údajne poškodil zariadenie v hodnote 18 miliónov. To vedenie závodov popiera. "Škody sú iba menšieho rozsahu a výbuch neohrozil životné prostredie," tvrdí Borišek. Príčina zatiaľ nie je známa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu