Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SHMÚ: Výstraha pred hustou hmlou a poľadovicou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred hmlou na celom území Slovenska. Pre viaceré regióny tiež vydal výstrahu pred možnou tvorbou poľadovice.

Výstraha 1. stupňa pred hmlou je platná dnes od 12.00 h do nedele 9. januára 9.00 h vo všetkých regiónoch Slovenska. Ako SHMÚ informuje na svojej webovej stránke, vo viacerých okresoch sa ojedinele očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 - 300 m. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozorňuje.

Vo viacerých okresoch regiónov Liptov, Turiec, Orava, Kysuce, Spiš, severovýchod, Šariš, juhovýchod a krajný východ platí dnes od 21.00 h do nedele 9. januára výstraha prvého stupňa pred poľadovicou, ktorá sa môže v týchto miestach ojedinele tvoriť.

"Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Jej výskyt je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," vysvetľujú meteorológovia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu