Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Proti špinavým kšeftom má Galko horúcu linku, čaká podnety

Minister obrany Ľubomír Galko
Minister obrany Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany zverejnilo číslo na svojho šéfa Ľubomíra Galka, je to 0960 960 960. Táto horúca linka začína naplno fungovať budúci týždeň a možno na ňu telefonovať podnety, hlásiť korupciu alebo aj klásť otázky priamo ministrovi. K záznamníku horúcej linky bude mať prístup výlučne minister Galko a sľubuje anonymitu, aj to, že sa všetkým informáciám bude venovať.

"Otváranie rezortu, ale aj boj proti korupcii a špinavým kšeftom myslíme naozaj vážne. Očakávam, že časom ľudia naberú odvahu a budú sa množiť nielen otázky, ale najmä upozornenia na nekalé konanie v rezorte. Osobne zaručujem anonymitu každého podnetu,“ tvrdí Galko. Na podobné účely zriadili na ministerstve aj e-mailovú adresu.

"Očakávam podnety nielen od zamestnancov rezortu, ale najmä od širokej verejnosti. Som presvedčený, že sa nám podarí z ministerstva obrany vybudovať dôveryhodnú inštitúciu a občania si budú môcť byť istí, že tu pracujú čestní a poctiví ľudia,“ poznamenal Galko. Minister zároveň otvára dvere aj svojim podriadeným, zavádza totiž pravidelné pondelkové osobné stretnutia s profesionálnymi vojakmi a zamestnancami rezortu. Tí sa budú môcť stretnúť s ministrom každý druhý pondelok vo vyhradenom čase. "Môže za mnou prísť ktorýkoľvek vojak alebo zamestnanec a otvorene sa porozprávať medzi štyrmi očami o problémoch, ktoré ich trápia v rezorte,“ uzavrel Galko. Informácie poskytol vedúci tlačového oddelenia rezortu obrany Ivan Rudolf.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu