Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Biela vrana z UK dostala miesto na ministerstve práce

Zuzana Melicherčíková
Zuzana Melicherčíková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Postavila sa proti vedeniu najväčšej slovenskej univerzity, keď upozornila na pochybné prijímanie uchádzačov o štúdium práva, a to ju stálo miesto.

Jej zmysel pre čistú hru a spravodlivosť oslovil vedenie ministerstva práce, ktoré jej ponúklo miesto na odbore verejného obstarávania. Informovala o tom riaditeľka Mediálneho odboru Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR Slavomíra Sélešová. V držiteľke ocenenia Biela vrana Zuzane Melicherčíkovej vidí rezort podľa Sélešovej záruku, že obstarávania budú naozaj v súlade so zákonom a s dobrými mravmi.

"Zaujal ma príbeh pani Melicherčíkovej a udalosti, ktoré viedli k tomu, že prišla o prácu. Je zarážajúce, ak niekto, kto sa postaví za správnu vec, nesie negatívne následky svojho rozhodnutia. Považoval som preto za správne osloviť pani Melicherčíkovú s pracovnou ponukou. Takých čestných ľudí ministerstvo práce víta a potrebuje," povedal vedúci služobného úradu MPSVR SR Milan Kozický.

Melicherčíková je zamestnankyňou ministerstva od 1. januára 2011. "Mimoriadne si vážim, že mi ministerstvo práce dalo možnosť opäť mať zaujímavé zamestnanie. Po tom, ako som musela odísť z právnickej fakulty, mala som pocit, že sa na mňa niektorí ľudia pozerajú ako na vynášačku," povedala Melicherčíková. Za to, že upozornila na pochybné prijímanie uchádzačov o štúdium práva, získala v roku 2010 od občianskych združení Aliancia Fair-play a Via Iuris ocenenie Biela vrana.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu