Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico žiadal o ochranku, teraz tvrdí, že ju nepotrebuje

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Robertovi Ficovi sa v utorok skončí policajná ochrana, na ktorú mal nárok ako bývalý šéf vlády. Hoci kritizoval zvýšené bezpečnostné opatrenia v prípade svojej nasledovníčky Ivety Radičovej, na jeseň sám požiadal o ich predĺženie.

Expremiéri majú nárok na ochranku tri mesiace po skončení funkcie. O ďalšie tri mesiace môžu požiadať. Fico tak urobil, premiérka mu vyhovela a poskytla mu ju až do štvrtého januára.

Fico uviedol, že si na nový stav nemusí zvykať, skôr jeho ochrankári si budú musieť privyknúť. „Myslím si, že zvyknúť si budú musieť hlavne chlapci, nie ja. Bolo im veľmi dobre pri mne,“ povedal. Predseda Smeru údajne aj doteraz chodil stále sám a nie s ochrankou. „Keď idem von športovať, tak so mnou nikto nejde. Fungujem absolútne individuálne, šoférujem si," povedal.

Keď premiérke Radičovej poslali na začiatku októbra nábojnicu, zvýšené bezpečnostné opatrenia tvrdo skritizoval. Fico ich označil za trápne a smiešne fabulácie, ktorými Radičová odpútava pozornosť od niečoho iného.

"Opäť zase nejaký obraz ohrozenej pani premiérky. Prosím vás, na Slovensku? Na Slovensku akurát tak môžu do vás dobre kopnúť na ihrisku, keď hráte futbal, to je tak všetko. Ale teraz si jazdiť na pancierovom aute s majákmi a so sprievodmi, to je cirkus Humberto," uviedol.

Ešte vo februári sa však obával o život. "Niekedy mám strach, aby ma niekto nezastrelil," vyhlásil na tlačovej besede v súvislosti s financovaním SDKÚ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu