Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V okresoch Senica a D. Kubín sa tvoria snehové jazyky

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - V okrese Senica vplyvom silného vetra sa na otvorených úsekoch tvoria snehové jazyky a záveje. Rovnako sa snehové jazyky vytvárajú v okolí Dolného Kubína vo vyšších polohách a na horských priechodoch.

Upozorňuje na to na svojej internetovej stránke Slovenská správa ciest. Cesta III/51015 v úseku Hronovce-Malé Ludince je uzatvorená. Dôvodom je vybreženie Hrona, ktorý cestu zaplavil.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, v okolí Bratislavy suchý. Na D1 v úsekoch Ivachnová - tunel Bôrik a Poprad - Jánovce a na R3 v okolí Trstenej je na vozovke kašovitá vrstva snehu do jedného centimetra. Horské priechody majú povrch vozoviek pokrytý čerstvou, miestami kašovitou až utlačenou vrstvou snehu do troch centimetrov, okrem priechodu Biela Hora a Soroška, ktoré majú povrch mokrý.

Cesty I., II. a III. triedy na území Slovenska sú zjazdné, prevažne mokré, na juhu západného Slovenska suché. Vo vyšších polohách územia SR sa na vozovkách nachádza vrstva čerstvého, miestami kašovitého až zľadovateného snehu do troch centimetrov.

Na D1 v úseku Liptovský Mikuláš - Liptovský Hrádok je v pomalom jazdnom pruhu na moste Podtureň obmedzenie dopravy z dôvodu poruchy povrchu vozovky. Obmedzenie je vyznačené dopravným značením, doprava presmerovaná do rýchleho jazdného pruhu, rýchlosť obmedzená na 60 km/hod.

Slovenská správa ciest tiež upozorňuje na vytekajúcu vodu na ceste I/66 z Brezna na Polomku. V 48 kilometri je dopravnou značkou znížená rýchlosť, nebezpečenstvo šmyku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu