Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Policajti chystajú sviatky, budú sledovať alkohol aj priestupky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Policajti sa chystajú pripraviť Slovákom pokojné Vianoce, budú sledovať cestnú premávku aj verejný poriadok. Policajnú akciu oddnes vyhlásil viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel s tým, že potrvá do pondelka nasledujúceho týždňa.

Dopravní policajti budú riadiť a usmerňovať premávku na križovatkách a cestách tak, aby sa netvorili kolóny, a aby bola zabezpečená priepustnosť cestných ťahov. "Pozornosť budeme venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky. K vodičom, ktorí hrubým spôsobom porušia dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozia iných účastníkov cestnej premávky, budeme nekompromisní. Alkohol za volant nepatrí, preto sprísnime kontrolu vodičov na požitie alkoholu a iných návykových látok aj poriadkovými hliadkami,“ uviedol Ábel.

Hliadky sa zamerajú aj na kontrolu stavu pneumatík, používanie reflexných prvkov cyklistami a chodcami za zníženej viditeľnosti či rešpektovanie ustanovení cestnej premávky, týkajúce sa povinností vodičov voči chodcom.

Počas zimy, keď je na vozovke sneh a ľad, zvyšuje sa počet dopravných nehôd. "Zvýšením vzdialenosti medzi vozidlami sa dá predísť mnohým nehodám. Odporúčame vodičom prispôsobiť jazdu svojim schopnostiam, prípadne znížiť rýchlosť, aby všetci mohli bez ujmy osláviť vianočné sviatky v kruhu svojich najbližších,“ zdôraznil Ábel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu