Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Otec so synom sa na "vianočný nákup" vybrali s tyčou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/NITRA - Pre rodinnú predvianočnú krádež sa počas pondelňajšej noci rozhodli v Palárikove otec (51) so synom (21). Starší s tyčou vypáčil vchodové dvere do predajne a spolu s potomkom začali vyberať "darčeky."

Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, okrem rozličného tovaru dvojicu zaujímala aj finančná hotovosť. Nevedeli sa však dostať do registračnej pokladne, vzali ju preto so sebou.

"Spokojní s nákupom, ktorý práve absolvovali, sa vybrali domov. V tom čase ale prechádzala okolo policajná hliadka z Nových Zámkov, ktorá si všimla jedného z mužov. Keďže chlap mal podozrivo vypchatú vetrovku, policajti sa vybrali za ním," popísala udalosť Bruchterová.

Zlodej však niečo vytušil a ukryl sa v jednom z domov. Hliadka si preto zobrala na pomoc policajného psa Aisu. Ten muža vystopoval až do jeho domu. Policajti pristihli otca so synom pri tom, ako sa snažili karbobrúskou rozpíliť registračnú pokladňu.

Obaja sa ku krádeži priznali. Majiteľovi obchodu spôsobili škodu za viac ako 260 eur. Obom hrozí dvojročný trest za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu