Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Kežmarskou nemocnicou otriasol výbuch!

Pri výbuchu sa zranila jedna osoba Zobraziť galériu (9)
Pri výbuchu sa zranila jedna osoba

Aktualizované

POPRAD - Dnes ráno otriasol kežmarskou nemocnicou výbuch. Podľa prvých informácií vybuchla plynová kotolňa, to sa však nepotvrdilo. Najnovšie informácie hovoria o výbuchu nahromadeného plynu v priestoroch šatne pre zamestnancov v jednej z hospodárskych prístavieb nemocnice.

„Zatiaľ presne nevieme, čo sa stalo. Pravdepodobne došlo cez kanalizáciu k úniku plynu do šatne, kde sa prezliekajú údržbári a údržbár ráno pri manipulácii, nevieme či s cigaretou alebo s elektrikou, keď si dával vodu na kávu, došlo k výbuchu,“ uviedol pre médiá riaditeľ kežmarskej nemocnice Štefan Volák. Pri výbuchu sa zranil údržbár, ktorý má popáleniny na tvári a rukách. „Je to chúlostivá lokalita, ale sú to jednoduchšie popáleniny,“ dodal Volák.

Výbuch plynu v šatni zvalil tehlovú priečku, porozbíjal okná, narobil neporiadok nielen v samotnej šatni, ale časť predmetov rozmetal cez okná a dvere aj niekoľko metrov mimo budovu. Podľa riaditeľa údržbár po príchode údajne vôbec necítil v miestnosti plyn. Z preventívnych dôvodov nemocnica dočasne odstavila plynovú kotolňu. „Nebude vyradená z prevádzky, lebo samotnej kotolne sa to netýka. Len prvotná informácia bola, že to buchlo v kotolni. Potom sa zistilo, že to bola šatňa údržbárov,“ uviedol riaditeľ. Kotolňu pravdepodobne onedlho uvedú do činnosti. Prevádzka nemocnice nie je podľa Voláka ohrozená. Na mieste sú už pracovníci Slovenského plynárenského priemyslu, ktorí zisťujú miesto aj príčinu úniku plynu.

Kežmarskí hasiči po príchode na miesto výbuchu uhasili lokálne ohniská, ktoré vznikli po výbuchu plynu a z postihnutej budovy evakuovali všetkých zamestnancov, keďže stále nebolo známe miesto úniku plynu.



Výbuch v nemocnici
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu