Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Parlament sa stal po piatich rokovacích dňoch uznášaniaschopný

BRATISLAVA – Parlament sa po piatich rokovacích dňoch po letnej prestávke stal uznášaniaschopný, keď sa na 49. schôdzi zaprezentovalo 77 poslancov.

Hlasovaním svoju prítomnosť vyjadrilo 57 poslancov vládnych strán SDKÚ, SMK a KDH, 10 členov poslaneckého klubu ANO okolo Ľubomíra Lintnera, Bohumil Hanzel zo Smeru, nezávislí poslanci Eduard Kolesár a Karol Džupa, ktorí v utorok vystúpili z klubu ĽS-HZDS a ďalší nezávislí Miroslav Abelovský, Ján Gabriel, Ladislav Polka, Gustáv Krajči, Alexej Ivanko, Robert Nemcsics a Ivan Šimko.

Poslancov čakajú tento týždeň dve schôdze Národnej rady SR. Na prvej z nich, 49-tej, sa zaoberajú jediným bodom, nastúpením náhradníka za zosnulého poslanca SMK Zsolta Komlósyho, ktorého v parlamente zastúpi Pál Keszegh. Ďalšia, 50. schôdza NRSR, má 90-bodový program, ako mala mať 47. schôdza, ktorá sa skončila pre neuznášaniaschopnosť minulý utorok.

V prvom čítaní na nej zákonodarcovia prerokujú 46 právnych noriem, medzi inými novelu zákona o slobodnom prístupe k informáciám či návrh zákona o výkone väzby a návrh zákona o výkone trestu povinnej práce. Poslanci sa tiež budú zaoberať novelami a zákonmi súvisiacimi s profesionalizáciou armády. V druhom čítaní je 18 legislatívnych návrhov, definitívne sa rozhodne o zákone o lobingu a o novele ústavy, ktorá rozširuje kontrolné právomoci Najvyššieho kontrolného úradu na hospodárenie samosprávy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu