Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Matovič: Proti Ficovi nemám nič, ale nenávidím jeho politiku

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Igor Matovič (SaS) dnes v rokovacej sále odmietol, že by predsedu Smeru-SD Roberta Fica, voči ktorému často v pléne vystupuje, nenávidel. Má však problém s politikou, ktorú expremiér robí.

"Cítim nenávisť voči politike Roberta Fica, keď tento veľmi, až extrémne inteligentný človek zneužíva nevedomosť svojich vlastných voličov a drží ich v nekonečnej nevedomosti. Ani raz som nevidel, že by urobil tlačovku o tom, že si ideme zobrať pôžičku, také a také úroky zaplatíme, a že to budú splácať naše deti," podotkol Matovič v rozprave k návrhu zákona o štátnom rozpočte. Myslí si, že keby šéf Smeru-SD takto začal vzdelávať svojich voličov, podpílil by si vlastný konár.

Aj z tohto dôvodu považuje Matovič za pokrytecké, že opoziční poslanci vystupujú so svojimi príspevkami k zákonu roka. "Bol by som tichučko a neozýval by som sa. Vy ste spôsobili, že teraz šetríme, lebo nechceme byť takí, ako vy," odkázal opozičnému táboru.

Robert Fico sa v čase Matovičovho vystúpenia v sále nenachádzal. Svojho straníckeho šéfa sa tak zastal Juraj Blanár. "Konečne som sa dozvedel, že ste jediný človek v galaxii, ktorý pozná pravdu, jediný spravodlivý s liekom na riešenie korupcie a ktorý, mimochodom, dodnes neoznámil svojho priateľa, ktorý za ním prišiel s obrovskou ponukou," odkázal Matovičovi.

Blanára mrzí, že poslanec SaS nehovoril o tom, čo prinesie zvýšenie DPH či ďalšie vládne opatrenia. "Jediné, na čo ste sa zmohli, je moralizovať a celú vec hádzať na bývalého predsedu vlády. Našťastie ľudia sa neriadia tým, čo hovoríte vy, ale vlastným rozumom," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu