Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Šéf SIS dostal pokutu, majetkové priznanie podal neskoro

Karol Mitrík
Karol Mitrík

BRATISLAVA - Riaditeľ Slovenskej informačnej služby Karol Mitrík dnes dostal od parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií pokutu vo výške jedného mesačného platu z dôvodu neskorého podania majetkového priznania. Ako dnes konštatoval výbor, toto rozhodnutie môže ešte Mitrík dať na preskúmanie Ústavnému súdu SR.

Priznanie mal výboru zaslať najneskôr koncom septembra 2010, urobil to však až takmer o mesiac neskôr. Mitrík tento postup odôvodnil tým, že svoje majetkové priznanie riadne podal ako miestny poslanec. Výbor však túto argumentáciu neuznal. "Šéf SIS-ky má nedostatok informácií?" pozastavil sa poslanec Smeru-SD Ľubomír Petrák. "Siska, nesiska, poriadok musí byť," uviedol v rozprave aj poslanec KDH Alojz Přidal.

"Pán riaditeľ informačnej služby Mitrík bol už aj poslancom Národnej rady, čiže vie, kde musí podať ako verejný funkcionár majetkové priznanie. Ako verejný funkcionár musí podať priznanie podľa ústavného zákona na výbor pre nezlučiteľnosť funkcií. Tam niet o čom polemizovať, zákon nehovorí o tom, že môže prísť k nejakým poľahčujúcim okolnostiam, ak ho podá niekde inde," povedala predsedníčka výboru Renáta Zmajkovičová (Smer-SD).

"Vzhľadom na skutočnosť, že riaditeľovi SIS nebolo predmetné rozhodnutie doručené, nebudeme sa k veci vyjadrovať," reagovala na medializované informácie Slovenská informačná služba.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu