Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Vláda schválila riešenie výkupu pozemkov pre Hyundai/Kia

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš

BRATISLAVA - Vláda schválila materiál, ktorý má vyriešiť problém s výkupom pozemkov pod infraštruktúru pre novú automobilku Hyundai/Kia pri Žiline. "Vláda tento materiál prerokovala a schválila. Informovať o tomto materiáli budem vo štvrtok po rokovaní s najvyšším predstaviteľom juhokórejskej spoločnosti Kia," povedal na tlačovej besede po rokovaní vlády minister financií a dočasný minister hospodárstva Ivan Mikloš.

Nespokojní majitelia pozemkov pod infraštruktúru naďalej žiadajú doplatenie do sumy 350 Sk za meter štvorcový za parcely pod výstavbu novej automobilky pri Žiline, ktoré predali za súdnoznaleckú sumu 142 Sk za meter štvorcový. Spoločnosť Žilina Invest pred dvoma týždňami zastavila podľa svojho generálneho riaditeľa Stanislava Vinca všetky práce spojené s výstavbou infraštruktúry pre nový závod automobilky. Okresný súd v Žiline totiž v auguste vydal predbežné opatrenie na zákaz vstupu na nevykúpené pozemky, na ktorých sa má stavať infraštruktúra pre automobilku.

Celková výmera pozemkov, na ktorých platí zákaz vstupu, predstavuje 23 960 metrov štvorcových v katastri obcí Gbeľany a Mojš. Vláda v apríli schválila návrh ministra pôdohospodárstva Zsolta Simona, že pozemky potrebné pre výstavbu závodu Hyundai/Kia sa budú kupovať od majiteľov, ktorí dovtedy odmietali predať svoje parcely za súdnoznaleckú cenu, za sumu 350 Sk za meter štvorcový.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu