Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Parlament ani dnes nie je uznášaniaschopný

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Pavol Hrušovský dnes ukončil 47. schôdzu parlamentu, keď ani po druhý raz nebola snemovňa uznášaniaschopná. Prezentovalo sa 66 poslancov. Vzápätí zvolal Hrušovský 48. schôdzu k nastúpeniu náhradníka za zosnulého poslanca SMK Zsolta Komlósyho.

Parlament je od pondelka zablokovaný opozíciou, ktorá sa neprezentuje. Koalícii sa totiž nepodarilo získať 76 hlasov potrebných na začatie 47. schôdze a Hrušovský ju v súlade s rokovacím poriadkom skončil. Nadpolovičnú väčšinu však potrebuje aj na začiatok 48. schôdze.

Opozícia nie je ochotná prezentovať sa ani v prípade schôdze, ktorej jediným bodom je nastúpenie náhradníka za zosnulého poslanca SMK Zsolta Komlósyho. Pri úvodnom hlasovaní sa prezentovalo 70 poslancov, pri opakovanej prezentácii ich bolo 71. Poslanec za KDH František Mikloško označil postoj opozície za "hochštaplerstvo". Opozičným poslancom povedal, že sa opäť zachovali ako v prípade Františka Gauliedera, ktorý bol zbavený poslaneckého mandátu proti vlastnej vôli. "Nezmenili ste sa, ani vy pán Fico," zdôraznil.

Ďalší pokus o prezentáciu na 48. schôdzu bol o 10:50. Prezentovalo sa 70 poslancov.

Po ďalšom neúspešnom pokuse o 11:15 o prezentáciu na 48. schôdzi Národnej rady predseda parlamentu Pavol Hrušovský odložil jej začiatok na stredu 9:00. Jediným bodom rokovania je nastúpenie náhradníka za zosnulého poslanca Zsolta Komlósyho. Pri hlasovaní sa prezentovalo 72 poslancov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu