Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Opakovaný test potvrdil, muž z Jastrabia mal 7 promile!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

MICHALOVCE – Traumatológovia v mestskej nemocnici neverili vo štvrtok nad ránom vlastným očiam. Z odobranej vzorky namerali 45-ročnému mužovi z Jastrabia pri Michalovciach 7 promile alkoholu! Opakovaný test chybu vylúčil.

Vo štvrtok, okolo štvrtej nad ránom, našli chodci podchladeného muža z Jastrabia pri Michalovciach ležať v bezvedomí v snehu pri hoteli Družba.

Privolali sanitku RZP, ktorá ho doviezla do nemocnice. Tam ho najprv ošetrili, ale pretože bol evidentne pod vplyvom alkoholu, odobrali mu vzorku krvi. Keď dostali výsledky z laboratória, neveriacky krútili hlavami.

7 promile alkoholu v krvi je určite nielen celozemplínsky rekord. Takýto vysoký obsah alkoholu je nezlučiteľný so životom a preto zdravotníci neverili, že muž je ešte živý.

Podľa traumatológa MUDr. Eugena Leša, doposiaľ v tejto nemocnici „mali česť“ s maximálne s piatimi promile. Kvôli istote dali test zopakovať, ale výsledok sa potvrdil – potom mal už len 6,8 promile.

„Rekordér“ je už v poriadku, a s okolím normálne komunikuje. Podľa nášho zistenia tento muž nie je bezdomovcom. Nemocničný počítačový systém potvrdil, že v nemocnici leží už tretíkrát od 30. októbra a vždy kvôli následkom z nadmerného pitia.

Nielen podľa michalovských zdravotníkov, podobné prípady im nadmerne odčerpávajú finančné zdroje, poskytované zdravotnými poisťovňami. Žiaľ, na podobné prípady platná zdravotnícka legislatíva zabudla.

Preto sa „alkohol-rekordérom“ na opakované lekárske ošetrenie a hospitalizáciu poskladáme všetci bez rozdielu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu