Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sulík škrtá rozpočet: Šetriť bude aj na toaleťákoch!

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Šéf Národnej rady zobral budúcoročné škrty v štátnych výdavkoch rovno od podlahy. To, že berie Richard Sulík stopnutie rozhadzovania bývalej garnitúry naozaj vážne, dokazuje aj fakt, že sa kancelária NR SR rozhodla spoplatniť verejné záchody na Bratislavskom hrade. Dôvod? Turisti spotrebovali príliš veľa toaletného papiera.

Návštevníci hlavného mesta, ktorí sa prídu pokochať výhľadom na Bratislavu, si od nového roka budú musieť za odskočenie na WC priplatiť. Súčasné náklady na prevádzku toaliet, ktoré hradil parlament, boli totiž zbytočne príliš vysoké.

Mesačne kancelária NR SR prepláca 500 roliek toaletného papiera, čo predstavuje spotrebu takmer 16 roliek denne. Okrem toho každých 30 dní musí doplniť celú stovku balení skladaných obrúskov na ruky, šesť balení igelitových vriec, tri balenia rukavíc, tri čističe do pisoárov, päť balení tekutých mydiel do dávkovačov a tri WC spreje.

„Aj toto je jeden z krokov, ktoré prispejú k zastaveniu plytvania peniazmi,“ tvrdí šéf parlamentu Richard Sulík. Podľa slov hovorkyne parlamentu Beáty Skyvovej mnohí turisti záchody zneužívali. „Keďže sa v celom okolí nenachádzajú žiadne iné, stávalo sa, že na hrade zastavovali plné autobusy návštevníkov,“ dozvedeli sme sa od Skyvovej.

Ako sa nám ďalej podarilo zistiť, šéf kancelárie Národnej rady Michal Nižňan sa už odhodlal dať záchody do prenájmu súkromnej firme, ktorá bude musieť zabezpečiť ich ďalší chod. Spoločnosť si následne určí cenu za použitie toalety.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu