Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Medvedica útočila v Sklabini, zastrelili ju samopalom

Medvedica v Martine, deň pred svojou smrťou
Medvedica v Martine, deň pred svojou smrťou

SKLABIŇA - Túlavá medvedica prvýkrát zavítala medzi ľudí v nedeľu v Sučanoch, pravdepodobne hľadala niečo pod zub. V pondelok sa objavila v Martine, neďaleko mestskej plavárne. Poľovníci, hasiči a policajti ju spoločne zahnali do kúta a veterinár do nej vystrelil uspávaciu injekciu.

Poľovníci ju ešte večer vypustili do voľnej prírody, na druhý deň však prišla do obce Sklabiňa. S pomocou starostu zviera zahnali do opustenej záhrady, kde ho pôvodne chceli strážiť do nasledujúceho dňa, kým nepríde z ministerstva životného prostredia povolenie na odstrel.

Správca miestneho psieho útulku medvedici pichol injekciu s narkotikami. Chystal sa pichnúť ďalšiu, zviera však zaútočilo. „Medveď sa mu zahryzol do ruky. Vzhľadom k tomu, že došlo k ohrozeniu života a zdravia, policajti použili v zmysle zákona zbraň a medveďa usmrtili," povedal martinský okresný policajný riaditeľ Jozef Tomana.

Podľa neho policajt vystrelil na medveďa raz, ale ten sa otočil a začal naňho útočiť. "Preto jeho kolega použil služobnú zbraň samopal vzor 58, ktorým trikrát vystrelil a medveďa usmrtil,“ dodal. Podľa prvých informácií by mali telo nezvykle sa správajúcej medvedice prevezť na pitvu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu