Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pred parlamentom protestovala asi stovka kotlebovcov

Marián Kotleba na prehliadke parlamentu
Marián Kotleba na prehliadke parlamentu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Asi stovka prívržencov bývalého šéfa Slovenskej pospolitosti Mariana Kotlebu sa dnes zišla pred budovou parlamentu, aby tu protestovali proti vývoju po Nežnej revolúcii a za slobodu nacionalistov. Pravicovým extrémistom sa nepáči nesloboda, údajné zneužívanie polície, ako aj represie systému.

Na ohlásené zhromaždenie dohliadajú desiatky mestských a štátnych policajtov. Podľa hovorcu bratislavskej mestskej polície Petra Plevu zatiaľ nedošlo k žiadnemu porušeniu zákona. "Ak by došlo, zjednáme verejný poriadok," povedal.

Kotleba pred protestom navštívil aj priestory Národnej rady SR, kde sa konal Deň otvorených dverí. Podľa svojich slov sa prišiel ako súkromná osoba pozrieť, ako to v parlamente funguje. Stretnutiu s poslancom a exministrom vnútra Robertom Kaliňákom sa Kotleba radšej vyhol. Poznamenal, že si nebude kaziť deň.

"On ešte chodí po slobode? To som prekvapený. Som veľmi rád, lebo by som mu ho iste pokazil, tým, čo by som mu povedal," reagoval na Kotlebove slová Kaliňák. Podotkol, že ak sa chce zastávať práv Slovákov, nesmie to robiť tak, že sa za neho všetci hanbia. "Nemôže to robiť spôsobom, ktorý popiera práva ostatných. Všetky veci sa dajú vyriešiť, ale vždy len zákonnou cestou, inak popiera práve dnešný sviatok Dňa boja za slobodu."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu