Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zbraň nájdená vo Valkovom dome nebola vražedná, tvrdí polícia

Sig Sauer P226
Sig Sauer P226

BRATISLAVA - Zbraň značky Sig Sauer, ktorú polícia našla v dome zavraždeného advokáta Ernesta Valka († 57), nebola vražednou. Zbraň mal Valko v legálnej držbe. Tvrdí to polícia, ktorá sa odvoláva na kriminalistickú expertízu.

Podľa medializovaných informácií vyšetrovatelia údajne objavili zbraň pri „doobhliadke“ domu. Okrem zbrane mali nájsť podľa Pravdy aj guľku a kľúče od bezpečnostnej schránky. "Zbraň sa našla v sedačke pod vankúšmi. Na mieste činu objavili kriminalisti aj novú, predtým nezaistenú, krvnú stopu," citovala Pravdy svoj zdroj, ktorý žiadal o utajenie svojej identity. Polícia tieto informácie ešte v piatok nekomentovala.

Na otázku, či sa vrátili vyšetrovatelia na miesto činu a našli zbraň a novú krvnú stopu, reagovala iba stručne. "Všetky skutočnosti, o ktorých polícia mohla informovať verejnosť, boli medializované na tlačovej konferencii ministra vnútra a prezidenta Policajného zboru. Polícia vykonáva všetky potrebné úkony, aby bol tento prípad čo najskôr objasnený a páchateľ trestného činu odhalený," povedala Pravde hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

"V súvislosti s vyhodnocovaním zaistených stôp, a v súvislosti s výpoveďami svedkov naďalej prebiehajú procesné úkony priamo na mieste činu. Polícia vykonáva všetky potrebné úkony, aby bol tento prípad čo najskôr objasnený a páchateľ trestného činu odhalený", uviedla dnes hovorkyňa prezídia Andrea Dobiášová.

Valka zastrelil doteraz neznámy páchateľ minulý pondelok večer v jeho rodinnom dome v Limbachu. Policajný prezident Jaroslav Spišiak verejnosť informoval, že zastreleného advokáta našli jeho bývalá manželka a dcéra, ktoré hneď nahlásili udalosť na polícii. „Došlo k jednému výstrelu, ktorému obeť podľahla – strela spôsobila zranenia srdca a pľúc, nezlučiteľné so životom,“ uviedol Spišiak. Motív vraždy zatiaľ nie je známy.

Valko sa občiansky aktivizoval počas nežnej revolúcie 1989. V roku 1990 sa stal podpredsedom federálnej Snemovne ľudu, v roku 1992 bol predsedom Ústavného súdu ČSFR. Od roku 1993 bol advokátom, počas svojej kariéry zastupoval napríklad spisovateľa Ľubomíra Feldeka v spore s Dušanom Slobodníkom, ministra financií Ivana Mikloša v spore s expremiérom Robertom Ficom či Slovenský plynárenský priemysel v spore o Duckého zmenky. Zastreleného advokáta pochovajú v utorok na Martinskom cintoríne v Bratislave.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu