Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Levočanom zbúrali štadión, nový je v nedohľadne

Zo štadióna ostali len ruiny Zobraziť galériu (8)
Zo štadióna ostali len ruiny

LEVOČA – Na mieste ešte nedávno fungujúceho zimného štadióna majú Levočania len ruiny. Organizátori zimnej olympiády nepočujúcich športovcov im sľúbili, že im zaplatia komplexnú rekonštrukciu štadióna. Dodnes však neuvoľnili ani euro.

V apríli začali levočský zimný štadión búrať. O pár mesiacov už boli rekonštrukčné práce v plnom prúde. Peniaze od Slovenského deaflympijského výboru však stále nechodili. V auguste dal generálny dodávateľ práce na stavbe zastaviť. Zimná deaflympiáda sa má pritom v Tatrách a v mestách pod nimi začať už o 100 dní. „Na levočskom zimnom štadióne sa mali odohrávať preteky v curlingu. Na stránke Slovenského deaflympijského výboru je pritom napísané, že ľudia si tu už môžu kupovať lístky,“ tvrdí levočský primátor Miroslav Vilkovský.

Takmer rovnaké problémy má aj mesto Kežmarok. Primátori písali kompetentným listy, šéfovi Slovenského deaflympijského výboru Jaromírovi Rudovi telefonujú takmer denne. „Vždy sľubuje, že peniaze prídu nasledujúci deň,“ tvrdí primátor Levoče. „Už je tomu ozaj ťažko veriť.“

Jaromír Ruda vo svojom oficiálnom stanovisku uvádza, že hoci je do deaflympiády už len sto dní, nič nie je stratené. „Našou snahou je platby realizovať v čo najkratšom čase a obnoviť rekonštrukčné práce tak, aby bol štadión k dispozícii na Deaflympijské hry. Určite nezostane odkrytý a nedokončený.”

Obyvatelia Levoče tomu však neveria. Sú pobúrení a mnohí z nich kladú vinu na plecia radnice. „Niekto predsa musel s organizátormi hier podpísať zmluvu. Aká to bola zmluva, keď dnes máme namiesto štadióna trosky?“ pýta sa obyvateľ mesta, ktorí sa zo svojou vnučkou chodil vždy cez víkend na zimný štadión korčuľovať. Mesto aj zhotoviteľ budú čakať ešte do piatku. „Ak Slovenský deaflympijský výbor peniaze neuvoľní, využijeme možnosti, ktoré ponúka slovenský právny systém,“ tvrdí Miroslav Beka z Trnavskej stavebnej spoločnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu