Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pre falošný poplach evakuovali obchodné centrum v Prešove!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PREŠOV – Falošný poplach spôsobil v sobotu okolo 21.25 h v prešovskom zábavno - obchodnom centre MAX na sídlisku Sekčov neznámy muž, ktorý stlačil vo vnútri objektu pri nákladnej rampe hlásič požiaru.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, po spustení protipožiarneho poplachu muselo byť z centra evakuovaných približne 300 ľudí, ktorí sa nachádzali v kine a v kaviarňach.

„Zároveň sa automatický pootvárali všetky únikové vchody, ktoré museli byť následne fyzický pozatvárané. Poplach trval asi 5 minút, nakoľko rozbité sklo, ktoré bolo pred tlačidlom, hlásič zablokovalo. Po zistení, že sa jedná o falošný poplach, návštevníkov opäť vpustili do objektu a obnovila sa aj prevádzka kina,“ priblížil situáciu policajný hovorca.

Pri vzhliadnutí záznamu z kamerového systému polícia zistila, že v čase približne o 21.05 h vošiel do obchodného centra muž, ktorý stlačil hlásič požiaru a potom utiekol smerom k Sibírskej ulici. Podľa Džobanika mohol mať muž okolo 20 až 25 rokov, bol štíhlej postavy, oblečenú mal svetlú mikinu, tmavú koženkovú bundu, svetlejšie rifle a na hlave mal tmavú šiltovku. „Polícia v danej veci prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu šírenia poplašnej správy,“ dodal Džobanik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu