Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Premostenie Staromestkej ulice by rozšírilo a zatraktívnilo centrum Bratislavy

Regionálna politická strana Občianski liberáli navrhuje vybudovanie premostenia Staromestskej ulice v Bratislave, pričom nad Staromestskou ulicou vznikne mestský park.

Park bude tvorený systémom pospájaných peších lávok, ktoré umožnia plynulý prechod z historického centra mesta, cez hradby, na hrad. Z historického centra mesta sa dá dnes dostať na Hrad iba zanedbaným podchodom popod Nový most alebo po Zámockej ulici a to napriek tomu, že hradný kopec je od centra vzdialený len niekoľko sto metrov.

V súčasnosti je tak historické centrum umelo rozdelené a jeho veľká časť v okolí Staromestskej ulice je zanedbaná. Navrhované riešenie by oživilo zanedbanú oblasť na západ od Ventúrskej a Klariskej ulice a rozšírilo atraktívne centrum. Navrhovaný park by predstavoval novú atrakciu, miesto stretávania obyvateľov a turistov, kde by sa mohli konať kultúrne a spoločenské podujatia.

OL návrh podrobne predstavila na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila vo štvrtok 25. 8. 2005 o 10,00 v Malej zasadačke Domu novinárov. Podrobná analýza k danému návrhu spolu s vizualizáciami bude zverjnená na stránke www.ol.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu