Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obvinili vodičov, po ich zrážke zahynula žena s kočíkom

Obaja obvinení vodiči išli na červenú
Obaja obvinení vodiči išli na červenú

KOŠICE - Polícia dnes obvinila z usmrtenia dvoch vodičov luxusných áut, po zrážke ktorých zomrela v Košiciach matka s kočíkom. Obaja muži podľa vyšetrovania vošli do križovatky na červenú, jedno z vozidiel navyše vo veľkej rýchlosti. Šoférom hrozí väzenie na dva až päť rokov. Informovala o tom dnes policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Tragická nehoda sa stala 22. septembra. Dve vozidlá sa zrazili uprostred frekventovanej križovatky v centre mesta. Jedno z áut po náraze odhodilo na úzky deliaci ostrovček, na ktorom stála 34-ročná žena s kočíkom s deväťmesačným dieťaťom. Žena zraneniam na mieste podľahla, bábätko ošetrili v nemocnici.

Nehodu podľa vyšetrovania spôsobili obaja vodiči. Jeden z nich vošiel do križovatky vo vysokej rýchlosti, v tom čase však už na semafore v jeho smere svietila červená. Druhý vodič zas vyšiel na križovatku príliš skoro, v jeho smere ešte zelené svetlo nenaskočilo. Ani jeden z vodičov nebol opitý.

Nehoda vzbudila pozornosť verejnosti a médií. Po nehode médiá odhalili, že jedna z ciest vedúcich ku križovatke bola postavená nelegálne a úsek nebol skolaudovaný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu