Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Autobus sa zrazil s kamiónom, 21 zranených!

Autobus sa ocitol mimo cesty Zobraziť galériu (6)
Autobus sa ocitol mimo cesty

BANSKÁ BYSTRICA - V obci Hontianske Tesáre v okrese Krupina sa včera okolo poludnia zrazil český autobus s kamiónom. Pri havárii sa ľahšie zranilo 20 ľudí a jednu pasažierku s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice.

Na cestu po Slovensku nebudú mať dobré spomienky cestujúci ďalšieho zahraničného autobusu. Po poľských, či maďarských tu dnes havaroval aj český. Smeroval do Budapešti, keď sa v jeho jazdnej dráhe nečakane objavil kamión.

„Podľa predbežných zistení sa 55-ročnému vodičovi kamióna zo Starej Ľubovne z neznámych príčin skrížil náves a dostal sa do protismeru v momente, keď šiel oproti autobus,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Český vodič autobusu (53) strhol riadenie mimo cesty doprava, kde narazil do stromu a starého domu. Skončil v priekope, ale neprevrátil sa. Pri havárii sa ľahšie zranilo asi 20 cestujúcich, jednu ťažko zranenú previezli do nitrianskej nemocnice. „Presný počet zranených však ešte nie je ustálený, čakáme na kompletný zoznam cestujúcich,“ doplnila policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Vodič kamióna neutrpel žiadne zranenia. Alkohol u neho, ani u vodiča autobusu nezistili. Celkovú škodu na vozidlách odhadli na viac ako 30 tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu