Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zviazaného strýka nechal v pivnici zmrznúť!

Pivnica, v ktorej našli telo muža
Pivnica, v ktorej našli telo muža

NITRA – Peniaze boli motívom otrasného činu, ktorý sa stal večer 17. marca 2009 v Strekove v okrese Nové Zámky. Piati muži tam podľa obžaloby uniesli Vojtecha (55), ktorý bol strýkom jedného z nich. Týrali ho hladom a nechali zomrieť!

Gabriel J. (25) mal zistiť, že jeho strýko má na vkladných knižkách uložených takmer 60 tisíc eur. Začiatkom marca mu knižky ukradol a keďže sa mu nepodarilo vybrať žiadne peniaze, vymyslel plán.

Nahovoril štyroch kamarátov – Romana F. (32) z Nových Zámkov, Petra F. (28) z Bánova, Petra D. (31) z Tvrdošoviec a Jozefa L. (33) z Dubníka, aby jeho strýkovi ukradli občiansky preukaz.

Keď preskočili bránu rodinného domu a vošli do dvora, domáci pán začul hluk a vyšiel na dvor. Páchatelia použili na muža paralyzér a následne ho previezli na osobnom aute do obce Dubník.

Zviazaného, bez stravy a v spodnej bielizni nechali Vojtecha v pivnici rodinného domu. Keď sa o dva dni prišli naňho pozrieť, bol už mŕtvy. Zomrel na následky podchladenia.

Páchatelia tvrdia, že so smrťou pána nerátali a nebol to ich zámer. Peniaze sa im nakoniec nepodarilo získať, v bankových inštitúciách trvali na tom, aby prišiel majiteľ občianskeho preukazu osobne. Na políciu prišiel prípad nahlásiť Jozef L., majiteľ domu v Dubníku, kde muž zomrel.

Na Okresnom súde v Nitre dnes malo pokračovať hlavné pojednávanie s Gabrielom. Pre neprítomnosť troch obhajcov musela sudkyňa pojednávanie odročiť. Jeden sa ospravedlnil pre chorobu, druhý sa neospravedlnil a tretiemu Slovenská advokátska komora pozastavila výkon advokátskej činnosti.

Proces bude pokračovať 11. januára 2011, vypovedať by mal jeden svedok a znalkyne z kriminalistického a expertízneho ústavu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu