Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Liptovskom Hrádku sa opäť kradlo štátne drevo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - V liptovskohrádockom odštepnom závode štátneho podniku Lesy SR, kde vlani na jar zistili krádež vyše 19-tisíc metrov kubických dreva, sa opäť kradlo drevo. Informoval o tom hovorca Lesov SR Peter Gogola s tým, že bližšie informácie nemôže na žiadosť polície poskytnúť, keďže podozrivý je vyšetrovaný na slobode.

Lesníci zatiaľ nevedia, o aké množstvo dreva ide tentoraz, predpokladajú však, že ide opäť o krádež väčšieho rozsahu. So zamestnancom podozrivým z tejto krádeže už Lesy SR rozviazali pracovný pomer. Podľa Gogolu nešlo o riadiaceho pracovníka. "Bol to taký sofistikovaný spôsob krádeží, ktoré robil človek, čo dobre poznal ten systém a vedel nájsť jeho slabé miesto," uviedol hovorca.

V odštepnom závode Liptovský Hrádok je to v krátkom čase už druhá veľká krádež dreva. Vlani na jar mimoriadna inventarizácia v sklade Čierny Váh odhalila, že zmizlo vyše 19-tisíc metrov kubických dreva za zhruba 770-tisíc eur. Podnetom na inventúru bolo, že vnútropodniková kontrola tam už na jeseň 2008 odhalila sfalšované podpisy na 76 dodacích listoch, týkajúcich sa 2 600 kubíkov dreva a vedenie Lesov SR preto odvolalo vtedajšieho riaditeľa odštepného závodu. Prípad vyšetruje polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu