Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Poplachy na železnici spôsobil zrejme jej zamestnanec

BRATISLAVA - Mladý zamestnanec železníc je podozrivý z víkendových bombových poplachov na železničných staniciach v Piešťanoch a v Trenčíne. Podľa informácií hovorcu Železničnej polície Jozefa Búranského, 21-ročný mladík z Trenčianskej Turnej sa priznal a ako motív uviedol alkoholické opojenie a chvíľkové duševné rozpoloženie.

Mladý muž mal v piatok v Piešťanoch popíjať v rôznych pohostinských zariadeniach. V sobotu ráno sa vrátil na piešťanskú železničnú stanicu, kde čakal na vlak do Trenčína. Krátko pred šiestou hodinou z telefónnej búdky pred stanicou zavolal najprv na linku 112, ale po niekoľkých zvoneniach spojenie ukončil.

Následne vytočil 158, rukávom bundy prikryl mikrofón a oznámil, že na stanici je bomba a za hodinu vybuchne. Mladík následne osobným vlakom odcestoval do Trenčína, kde sa podobným spôsobom postaral o rozruch. Ako dodal Búranský, železničná polícia podozrivého v pondelok v noci odovzdala vyšetrovateľovi Úradu justičnej a kriminálnej polície OR PZ v Trenčíne, ktorý sa bude prípadom ďalej zaoberať.

Železničné stanice museli v sobotu uzavrieť na niekoľko hodín. Priestory a okolie spolu s vlakmi pomáhali pyrotechnikom prehľadávať aj psi vycvičení na hľadanie výbušnín. Páchateľovi trestného činu šírenia poplašnej správy hrozí až dvojročný, prípadne peňažný trest. Ten, kto takúto správu ohlási podniku alebo organizácií hrozí až päťročný trest, osem rokov si môže páchateľ posedieť ak takýto čin spácha opätovne, prípadne keď spôsobí vážne škody.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu