Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

K lekárovi cez dieru v plote

Plot okolo strediska najviac znepríjemnil život starším ľuďom.
Plot okolo strediska najviac znepríjemnil život starším ľuďom.

NITRIANSKE RUDNO - Chorí ľudia, ktorí sa chceli dostať včera do zdravotného strediska v Nitrianskom Rudne, museli liezť dierou v drôtenom plote. Ten nechala postaviť okolo budovy starostka obce Zdenka Hlivová. Takto sa snaží prinútiť vlastníka budovy - Trenčiansky samosprávny kraj - a správcu, ktorým je Bojnická nemocnica - aby platili za prenájom pozemku, na ktorom stredisko stojí.

"Je mi jasné, že na to v prvom rade doplatia ľudia," povedala. "Nemala som však inú možnosť. Za prenájom pozemku nám za sedem mesiacov Trenčiansky samosprávny kraj dlhuje vyše 16-tisíc korún. Je mi jedno či, to zaplatí kraj alebo správca, kým však obec peniaze nedostane, plot tam zostane," povedala starostka.

Nad zvláštnym riešením situácie, na ktorú starostka vopred upozornila listom úrady, včera krútili ľudia hlavami. Plot podliezala aj Dana Kudriová (36), ktorá pri Rudne dovolenkuje. "Pletivo mi skoro vypichlo oko. Takto by sa problémy riešiť nemali," myslí si. "To je nehorázne, aby som s horúčkou liezla k lekárovi dierou v plote," rozhorčila sa staršia pani. Hovorkyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja Vlasta Henčelová tvrdí, že úrad chce budovu, ktorú označil za prebytočný majetok, predať. Včera však nevedela povedať, ako budú situáciu s oplotením strediska riešiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu