Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

NATO bude mať nové sídlo, SR by mala naň prispieť 8 mil. euro

BRATISLAVA - Na výstavbu nového sídla Severoatlantickej aliancie by malo Slovensko do roku 2012 predbežne prispieť sumou 8,011 milióna euro.

Uvádza sa to v materiáli ministerstva zahraničných vecí o úhrade príspevku na výstavbu sídla NATO, ktorý ministerstvo predložilo do pripomienkového konania. Slovensko sa zaviazalo prispieť na výstavbu nového sídla pri vstupe do aliancie. Demolačné práce by sa mali začať v roku 2007 a konštrukčné práce v auguste 2008. Nové sídlo by malo byť ukončené do konca roku 2012. Celkové náklady sa odhadujú na 821,115 mil euro. Za dobudovanie a zariadenie priestorov pre svoje delegácie budú zodpovedné jednotlivé členské štáty, ktoré to aj finančne zabezpečia mimo spomínaného rozpočtu na výstavbu.

Ministerstvo zahraničných vecí navrhuje príspevky hradiť zo svojho rozpočtu a rozpočtu ministerstva obrany, z prostriedkov určených na poplatky a príspevky medzinárodným organizáciám. Zároveň v materiáli navrhujú sa, aby ministerstvo financií o tieto príspevky navŕšilo rozpočty rezortov. Príspevok by mali platiť v pomere 40 percent rezort zahraničných vecí a 60 percent ministerstvo obrany. Príspevok za rok 2004 je 15 217 euro, ktorý sme však ešte neuhradili. Tento rok by sme mali prispieť sumou 60 499 euro.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu