Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Prešove unikal plyn, evakuovali desiatky bytov!

Evakuácia ulice v Prešove Zobraziť galériu (9)
Evakuácia ulice v Prešove

PREŠOV – Na Wolkrovej ulici v Prešove dnes okolo 9:00 spadol žeriav na plynovú prípojku, ktorú výrazne poškodil a na základe toho začal unikať plyn. Hasiči a policajti obyvateľov 24 bytov z dvoch bytoviek evakuovali a miesto uzavreli.

V tejto časti mesta bývajú prevažne starší občania. Niektorí opustili aj susedné rodinné domy a postávajú na ulici v bezpečnej vzdialenosti. Zranený nebol nikto.

Mesto Prešov zvolalo krízový štáb. Ľuďom ponúklo provizórne priestory v Základnej škole na Strojníckej ulici. Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Adamová, vedenie krízového štábu zatiaľ nevyhlásilo mimoriadny stav, ale uvažuje o tom. Poškodené plynové potrubie sa napája na plynovú vetvu. Ak by ju plynári odstavili, bez plynu by ostala jedna tretina Prešovčanov. Preto sa momentálne hľadá iné riešenie.

Podľa informácií operačnej dôstojníčky hasičov Anny Hudákovej, na mieste zasahuje prešovská jednotka s jedným autom a štvorčlennou posádkou.

„Technickí pracovníci utesnili poškodené miesto na distribučnom plynárenskom plynovode, čím zamedzili úniku zemného plynu. SPP - distribúcia má situáciu pod kontrolou a pozorne ju monitoruje. Čakáme na odstránenie žeriava z miesta nehody. V súčasnej situácii nevieme odhadnúť presný rozsah škôd na potrubí, ani či dôjde k prerušeniu distribúcie plynu pre odberateľov,“ uviedla Ivana Zelizňáková z SPP. Zatiaľ distribúcia zemného plynu pokračuje bez obmedzení.

 

Stali ste sa svedkom mimoriadnej udalosti? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu