Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Prešov si požičal ďalších 40 miliónov

Mesto si požičalo 40 miliónov korún.
Mesto si požičalo 40 miliónov korún.

PREŠOV - Mesto si požičalo 40 miliónov korún. Mestské zastupiteľstvo schválilo na tento rok investície za vyše 53 miliónov, a keďže toľko voľných peňazí sa v pokladnici nenašlo, Prešov si zobral úver od Ľudovej banky.

"Vyberali sme spomedzi jedenástich bánk a táto ponuka bola najlepšia," povedal Milan Benč, primátor Prešova. Úver budú splácať 10 rokov. Úroky, ktoré bude mesto platiť, však neprezradil. ,,Tie sú predmetom obchodného tajomstva," doplnil Michal Kaliňák, tlačový tajomník prešovského mestského úradu. Podľa neho však mesto nemá žiadne dlhy po lehote splatnosti, a preto ani nemá problém, keď si chce požičať. Peniaze investujú do tridsiatich stavieb na území mesta.

,,Dvadsaťtri je už rozostavaných a začneme aj sedem nových," pripomenul Kaliňák. Medzi najväčšie patrí dostavba skládky odpadu na Cemjate, dobudovanie telocvične na Sekčove a športovci sa pravdepodobne najviac potešia dokončeniu cyklistického chodníka na rovnakom sídlisku, ktorý bude mať dĺžku 2,6 kilometra. Mesto Prešov dlhuje finančným ústavom spolu s týmto úverom 250 miliónov korún, ktoré bude splácať až do roku 2113.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu