Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hubár prekvapil starostu, na úrad priniesol muníciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/NITRA – Starosta Poľného Kesova mal vo štvrtok zrejme rušnejší deň v úrade, ako očakával. Popoludní ho prekvapil neznámy hubár, ktorý mu pred úrad priniesol muníciu, ktorú našiel v lese! Po oznámení tak na úrad okamžite vyrazil policajný pyrotechnik.

Muníciu identifikoval ako funkčnú delostreleckú mínu kalibru 45 mm z II. svetovej vojny. Značne skorodovanú strelu zneškodnia na bezpečnom mieste.

Keď starší hubár priniesol mínu pred obecný úrad starosta Pavel Bednárik nespanikáril. "Ja som bol na vojne, také veci ma nevystrašia," povedal. "Zavolali sme políciu, a tá sa o to postarala."

K poslednému prípadu došlo aj napriek tomu, že polícia opakovane vyzýva občanov k opatrnosti pri manipulácii s nájdenou muníciou. „Napriek tomu sa vyskytujú prípady, že nálezca strelivo nebojácne prenesie, čím ohrozuje nielen seba, ale aj ostatných. Znovu preto žiadame občanov, aby akýkoľvek podozrivý nález munície oznámili okamžite polícii a neohrozovali svoje životy. Munícia je obyčajne aj po desiatkach rokov funkčná a manipulácia s ňou môže byť životu nebezpečná,“ zopakovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková po udalosti v Poľnom Kesove.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu