Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Medveďa, ktorý ohrozoval Podbreziny, odstrelili

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Medveďa, ktorý sa dlhé mesiace pohyboval po najväčšom mikulášskom sídlisku Podbreziny, sa podarilo odstreliť mladému polovníkovi v pondelok večer.

"Medveď sa pohyboval najmä popri kontajneroch. Medveďa zastrelil člen Poľovného združenia Baníkov. Povolenie na odstrel bolo platné do konca septembra. Som rád, že ho poľovníci stihli," uviedol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč. Podľa odhadov mal medveď tri až štyri roky a vážil 74 kg.

Pre Maroša Mlynarčíka (29) zo Smrečian ide o prvú trofej tohto druhu. "Mali sme ho vytipovaného už dlhší čas a sledovali ho viacerí členovia nášho poľovníckeho združenia. Medveďa som videl na nejakých štyridsať metrov, ako vychádza z kukuričného poľa pri Podbrezinách. Som rád, že som pomohol mestu a obyvateľom. Aj menší maco by určite dokázal ohroziť ľudí," povedal Mlynarčík.

Radnica situáciu so šelmami rieši aj naďalej v spolupráci s okolitými poľovnými združeniami. "Medvede sú premnožené a obyvatelia z nich majú oprávnený strach. Naposledy ľudia videli medveďa neďaleko cintorína v Demänovej. Aj v tomto prípade budeme žiadať o povolenie na odstrel," dodal Blcháč.

V okrajových častiach mesta ide už o druhý tohtoročný odstrel medveďa. Prvý bol 12. augusta v Demänovskej doline. Milan Staroň vtedy zneškodnil 130 kg vážiace zviera na záchytnom parkovisku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu