Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Oslobodil lekárku, ktorá mala spôsobiť smrť väzňa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/TRENČÍN – Privolali ju do dubnického väzenia k mužovi s horúčkami, ten po desiatich hodinách od jej návštevy zomrel. Súd dnes rozhodol, že lekárka Alena L. (56) je nevinná.

Obžaloba počas procesu tvrdila, že Alena pred dvoma rokmi spôsobila smrť Jána Forgáča (31), ktorý si odpykával trest vo väzení v Dubnici nad Váhom. Väzňovi ako službukonajúca lekárka rýchlej pomoci nemala poskytnúť dostatočnú zdravotnú starostlivosť.

Muž mal vysoké teploty. Podľa obžaloby lekárka po bežnom vyšetrení zle vyhodnotila jeho stav a nenariadila prevoz väzňa do nemocnice. Odsúdenec neskôr zomrel na srdcovo-pľúcne zlyhanie pri prudko prebiehajúcom, vírusovom ochorení.

“Okresný súd obžalovanú oslobodil, (...), najmä so zohľadnením rozsiahleho znaleckého dokazovania, z ktorého nebolo bez akýchkoľvek pochybností preukázané, že by si obžalovaná nesplnila svoju povinnosť,” odôvodnila rozsudok Jana Šinková z trenčianskeho súdu. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor si ponechal lehotu na prípadné odvolanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu