Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Polícia už začala vydávať evidenčné značky s písmenami BL

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Bleskovky.sk)

BRATISLAVA - Polícia začala od stredy vydávať pre vodičov áut prihlásených v Bratislave nové evidenčné čísla na autách, začínajúce BL. Dôvodom je vyčerpanie kombinácie BA. Potvrdila to dnes hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Tatiana Kurucová. V Bratislave je registrovaných najviac áut.

Od stredy polícia vydala zhruba 200 tabuliek s novým evidenčným číslom so začiatočnými písmenami BL. Poznávacie značky okrem prvých dvoch písmen obsahujú ďalšie tri číslice a dve písmená. V premávke je podľa Kurucovej takmer 300.000 vozidiel s označením BA.

Písmená BL vybrali ľudia prostredníctvom ankety. Hlasujúci si mohli vybrať z dvojíc písmen uvedených vo vyhláške ministerstva vnútra, okrem BL boli "v ponuke" aj BD, BE, BI a BT.

Do ankety sa zapojilo viac ako 27.600 ľudí a takmer 24.500 hlasovalo za BL. Písmená sa zhodujú so začiatkom obľúbeného skráteného pomenovania Bratislavy - "Blava".

V iných okresoch sa v najbližších rokoch neočakáva vyčerpanie značiek s existujúcimi začiatočnými písmenami. Po Bratislave doteraz najviac značiek na autá vydala polícia v Košiciach, druhom najväčšom meste krajiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu