Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Matka zavraždenej kaderníčky: Moju dcéru zabila jej krása!

Pozostatky zavraždenej našli neďaleko tejto horárne pri Brodskom.
Pozostatky zavraždenej našli neďaleko tejto horárne pri Brodskom.

GBELY/BRODSKÉ - Záhorie je šokované! Len tento mesiac rozplietli policajti podrobnosti brutálnej vraždy mladej kaderníčky Dagmar Hurbánkovej (= 19) z Gbiel.

Vyšetrovanie prinieslo viacero šokujúcich udalostí. Nielenže sa k vražde mladej ženy priznal expolicajt Michal M. (26) z Brodského, ale sám sa krátko po obvinení pokúsil na väzenskej toalete o samovraždu.

Obvinený expolicajt Michal leží v súčasnosti v trenčianskej väzenskej nemocnici. Aj keď hrôzostrašné udalosti, ktoré spustil, sa udiali už pred dvomi rokmi, keď sa devätnásťročná Dáša nevrátila domov z diskotéky v miestnom nočnom klube, z odhalených detailov zúčastneným stále po chrbte prechádza mráz. "Večer mala ísť na svadbu. Nevedeli sme ju nikde nájsť, mobil mala vypnutý," začína rozprávanie jej matka. Zúfalí rodičia sa obrátili na políciu, ktorá však s prípadom vyše roka nevedela pohnúť. Otca, ktorý za informácie o dcére ponúkal odmenu 100-tisíc Sk, psychotronička presviedčala, že dievča žije... Pritom jej nehybné telo ležalo v neďalekom lese vydané napospas lesnej zveri.

Rozuzľovanie prípadu sa začalo vo chvíli, keď minuloročnú októbrovú nedeľu hubár (46) z Brodského našiel neďaleko miestnej horárne zvyšky ľudskej lebky. Nálezom sa pochválil chlapom v krčme a tí ho presvedčili, aby o lebke informoval políciu. V tom okamihu nastal v celom prípade obrat, ktorý viacerých vydesil. Policajný pes o 100 metrov ďalej od lebky objavil zvyšky tela. Patrili nezvestnej Dáši! K jej zavraždeniu sa tento mesiac priznal Michal M.

"Taký krutý osud si nezaslúžila. Zabila ju jej krása. Keby bola škaredá, vrah by si ju zrejme ani nevšimol," pokračuje s plačom nešťastná matka, ktorá v osudný večer s dcérou oslavovala narodeniny.

Zabijak Dášu prepadol cestou domov. Pokúsil sa ju znásilniť, keď sa bránila, zlomil jej väzy, okradol ju, a potom chladnokrvne autom odviezol do lesa. Tam ju pohodil na zem a prikryl lístím. "Desí ma, že okolo pozostatkov ľudského tela sme chodili na huby," vraví pani z Gbiel.

Zabijaka nakoniec prezradila jeho chamtivosť. Mobil predal kamarátovi, náramok daroval priateľke. "Nechápem, ako jeho rodičia nezistili, že sa s ich synom niečo deje," dodáva plačúca matka.

Zúfalí sú aj rodičia mladého zabijaka. "Sme šokovaní. Nemali sme s ním problémy. Nič sme netušili," vraví Michalov otec.

Ako povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Svetlana Husárová, Michal M. je obvinený z vraždy, pokusu o znásilnenie a krádeže. V prípade dokázania viny na súde mu hrozí až výnimočný trest - do 25 rokov, alebo aj doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu