Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Má platiť za to, čo mu nepatrí?

Nitran, dočasne bývajúci v stane pred súdom, protestuje ďalej.
Nitran, dočasne bývajúci v stane pred súdom, protestuje ďalej.

NITRA - Ľudovít Karvai (43) z Nitry je presvedčený, že má o dôvod viac bojovať za svoje práva. Na protest proti údajným prieťahom v súdnom konaní súvisiacimi s bytom, ktorý mu už nepatrí a bojuje oň, sa pred tromi týždňami nasťahoval do stanu pred nitrianskym súdom.

Teraz ho hnevá, že má správcovi bytu, o ktorý sa súdi, zaplatiť aj takmer 13-tisíckorunovú dlžobu. To však odmieta. O byt ho pripravila exmanželka sfalšovaným podpisom a pečiatkou, keď bol vo vyšetrovacej väzbe. Za to ju i odsúdili. Preto teraz Ľ. Karvai žiada súd, aby vyhlásil kúpno-predajnú zmluvu, ktorú exmanželka uzavrela s novým vlastníkom bytu, za neplatnú, a domnieva sa, že súd pojednávania zbytočne odročuje. Podľa súdu však ostatné pojednávanie odročili práve preto, aby zatiaľ zabezpečili potrebné dôkazy.

"Teraz som však dostal príkaz zaplatiť skoro 13-tisíc za údajné dlžoby voči Službytu, ktorý je správcom bytov. Je to smiešne, veď v čase, keď spomínaná dlžoba údajne vznikla, som bol vo vyšetrovacej väzbe," hovorí. Pracovníčka Službytu Mária Stopková povedala, že spomínaná dlžoba za vodu, teplo a ďalšie služby, ktoré poskytuje správca bytov, vznikla ešte v roku 2003, vraj v čase, keď Ľ. Karvai spolu s terajšou exmanželkou byt oficiálne vlastnil. Preto je povinný peniaze zaplatiť. Karvai sa však odvolal a o všetkom zrejme napokon rozhodne súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu