Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Dohadzuje Rusko zákazky sebe blízkym firmám?

Minister hospodárstva Pavol Rusko
Minister hospodárstva Pavol Rusko

BRATISLAVA - Kšefty, kšefty a ešte raz kšefty. Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) tajuplne prideľuje 650 miliónov Sk z fondov Európskej únie určených na propagáciu cestovného ruchu. Niektoré z vybraných firiem sú blízke TV Markíza a ministrovi hospodárstva Pavlovi Ruskovi (ANO).

EÚ pridelila SACR 16,8 milióna eur (asi 650 miliónov Sk). Peniaze už majú svojich príjemcov a ide aj o firmy blízke ministrovi Ruskovi. Patrí k nim napríklad spoločnosť J.A.M. Film 1999, známa výrobou reality show TV Markíza Mojsejovci. V najbližších dvoch rokoch má pripravovať propagačné filmy o Slovensku.

Do tendra, v ktorom sa údajne hralo o 40 miliónov Sk, sa prihlásilo až 12 firiem. Podmienky však prekvapivo splnil iba J.A.M. Film 1999. Viacero agentúr sa však podľa informácií týždenníka Trend odmietlo na súťaži zúčastniť. Nechceli vraj dávať ponuku agentúre, ktorá priamo patrí pod ministerstvo hospodárstva. Riaditeľka strategického marketingu SACR Alexandra Očkayová tvrdí, že všetko prebehlo v poriadku, no nechcela prezradiť, koľko J.A.M. Film 1999 za tento kšeft "skasíroval".

"Túto informáciu vám poskytneme až po schválení riadiacim orgánom ministerstva hospodárstva," uviedla. SACR okrem propagačných kampaní pred časom predstavila aj nové logo. Pripravovala ho spoločnosť Rubrica creative. Za touto spoločnosťou stoja bývalí pracovníci kreatívneho oddelenia televízie Markíza. Tej pred časom šéfoval minister hospodárstva Pavol Rusko. O jeho vplyve v SACR svedčí aj fakt, že osobne zastupoval spoločnosť pri opakovanom tendri na firmu, ktorá má pre SACR pripravovať výstavné stánky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu