Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žiak ZŠ nútil úradníčku, aby sa vyzliekla a ukradol jej auto

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Patrik Harvan (15) z Heľpy prepadol zamestnankyňu obecného úradu. Vzal jej mobil a kľúče od auta, s vozidlom unikal pred policajtmi a havaroval. Súd dnes vyhovel poškodenej a priznal jej náhradu škody.

Žiak špeciálnej základnej školy mesiac pred pätnástymi narodeninami vnikol na heľpiansky Obecný úrad a skladacím nožom ohrozoval zamestnankyňu Kvetoslavu. Chcel, aby sa vyzliekla a opakoval, že zomrie. Žene zobral mobil a kľúče od jej auta Citroën Xsara.

Vzal si aj jej tašky a chcel, aby s ním šla do vozidla. Keď vyšiel z budovy úradu, Kvetoslava zamkla dvere a zavolala políciu. Školák začal unikať pred políciou a pri Polomke, časť Hámor havaroval. Podľa znalca spôsobil majiteľke škodu na aute za 2 100 eur, ale prvostupňový súd jej ju nepriznal. Odkázal jej, nech sa peniaze pokúsi vysúdiť.

Odvolací súd neakceptoval pripomienku Patrikovho otca, že má okrem neho ešte päť detí a nemá z čoho škodu zaplatiť a nariadil mu, aby škodu za svojho nepodareného syna zaplatil. Školáka súdili za zločin lúpeže, za neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla a za krádež. Má nariadenú psychiatrickú liečbu a pobyt v reedukačnom centre vo Veľkých Levároch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu