Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poľskí turisti sa stratili v Slovenskom raji aj v Tatrách

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/POPRAD – Zablúdených poľských turistov včera večer hľadali horskí záchranári, a to hneď dvakrát. O pomoc požiadala päťčlenná rodina v Slovenskom raji, aj zablúdená turistka v Západných Tatrách.

V prvom prípade žiadala o záchranu rodina Poliakov, ktorá vybočila zo značeného turistického chodníka, pretože si tak chcela skrátiť cestu k svojmu autu v tiesňave Piecky. Nemala však so sebou žiadne osvetlenie a najmenšiemu členovi, dievčatku (7), začalo byť zima. Záchranári ich našli po asi polhodine v hustom poraste a terénnym vozidlo transportovali k autu.

V druhom prípade požiadala o pomoc turistka, ktorá zostupovala z Ostredku do tatranskej Račkovej doliny. Žena našťastie neodišla ďaleko od turistického chodníka, takže jej nájdenie bolo jednoduchšie. Spoločne s horskými záchranármi, ktorí jej svietili na cestu, zostúpila do ústia doliny, odkiaľ ju odviezli autom do penziónu, kde bola ubytovaná. Obe záchranné akcie sa skončili pred polnocou, informovala na svojej stránke horská služba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu