Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chorváti pochytali vlamačov z východného Slovenska!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA – Slováci si v Chorvátsku prilepšovali vlámačkami. Trojicu z východného Slovenska, podozrivú z vlámania do domu v Meste Krk, zadržali ešte minulú stredu, polícia o tom informovala dnes.

Pri prehliadkach ich apartmánu a auta našli väčšie množstvo vlamačského náradia, notebooky, miniatúrne kamery, kukly či prenosné rádiostanice. Skupinu tvorili traja muži, ktorých polícia identifikovala ako Mareka (38), Tomáša (30) a Igora (33). Mužov obvinili z ťažkej krádeže a vyhostili ich. Pri preverovaní ich minulosti košickí kriminalisti potvrdili, že ide o členov organizovanej skupiny, ktorá sa zameriava na závažnú majetkovú trestnú činnosť nielen na Slovensku.

Policajti zistili, že aj ďalší členovia skupiny si užívali v regióne Istrie. V piatok na policajnej stanici v Poreči skončili ďalší štyria Košičania, Ján (35), Ľubomír, Ján (obaja 33), a Peter (29). Štvorlístok obvinili z trestného činu ťažkej krádeže vlámaním do zmenárne v Umagu ešte koncom júla.

Ako informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková, podľa chorvátskej polície ukradli niekoľko desiatok tisíc kún. Pri prehliadke vozidla a apartmánu našli vlamačské náradie, prenosné rádiostanice, kamery, ale aj špeciálne vŕtačky. V ich prípade bude sudca rozhodovať o prípadnej vyšetrovacej väzbe. Chorváti teraz na základe informácií zo Slovenska preverujú ďalšie vlámania spáchané podobným spôsobom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu