Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chlapci si vytlačili bankovky za takmer 9 tisíc!

Falošné eurobankovky Zobraziť galériu (3)
Falošné eurobankovky

ŽILINA - Policajti obvinili dvojicu mladíkov z okresu Martin z falšovania eurobankoviek. Previnilci podľa nich bankovky rôznych nominálnych hodnôt falšovali za pomoci počítačovej techniky v súkromnej firme neďaleko Žiliny.

Podľa polície mladíci vyrobili nepravé peniaze v nominálnej hodnote najmenej 8590 eur. Bankovky dávali do obehu na rôznych predajných miestach po celom Slovensku. Dnes o tom informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

"Vyšetrovateľ mladíkov obvinil z falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spáchaného v spolupáchateľstve. Za tento zločin zákon ustanovuje trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," poznamenala Balogová.

Starší z údajných falšovateľov, ktorý má 18 rokov, skončil vo väzbe. O rok mladšieho muža stíhajú na slobode.

Po vlaňajšom zavedení eura na Slovensku počet zadržaných falošných eurových platidiel stúpol oproti roku 2008 asi osemnásobne. Počas uplynulého roka bolo zachytených 2093 kusov nepravých bankoviek v celkovej hodnote 157 145 eur a viac ako osem stoviek falošných eurových mincí. Podobná situácia sa vyskytla v minulosti aj v ďalších krajinách, ktoré euro zaviedli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu