Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Odsúdili košickú poštárku, otvorila takmer stovku listov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Na prílišnú zvedavosť doplatila poštárka jednej z košických pobočiek Slovenskej pošty. Za otvorenie 86 listov, ktoré pošta doručovala, jej súd vymeral trest na dva roky a osem mesiacov. Poštárka však do väzenia nepôjde, trest jej totiž podmienečne odložili na skúšobnú dobu tri roky.

Žena sa musí podrobiť výchovnému programu. Dnes o tom informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová. Poštárka otvárala listy, ktoré prichádzali zo zahraničia, ako aj korešpondenciu zo Slovenska. Súd rozhodol, že žena (37) tak porušila tajomstvo prepravovaných správ.

Poštárka sa k skutku priznala a na treste sa napokon dohodla s prokurátorom. Súd túto dohodu schválil, uviedla Gálová. Súčasťou trestu je tiež päťročný zákaz vykonávať povolania, ktoré súvisia s poštovou a doručovateľskou službou. Podobným prípadom sa nedávno zaoberal Krajský súd v Banskej Bystrici.

Ten podmienečne na dva roky odsúdil poštárku z Veľkého Krtíša. Žena otvorila viacero listov, z jednej obálky navyše vybrala kreditnú kartu a postupne z nej spolu s ďalšími ľudmi vybrala 3170 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu