Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Jegorovovu sťažnosť zamietli, ostáva vo väzbe

Volodymyr Jegorov
Volodymyr Jegorov (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Údajný boss ukrajinsko-slovenskej mafie Jegorov ostáva vo väzbe. Krajský súd totiž jeho sťažnosť zamietol, potvrdil hovorca súdu Pavol Adamčiak. Muža vzali do väzby v polovici júla po tom, čo úrady rozhodli o jeho vyhostení. Ukrajinca už skôr neprávoplatne odsúdili na doživotie.

"Podľa odvolacieho súdu naďalej trvajú dôvody väzby, ako ich vo svojom rozhodnutí stanovil súd 1. stupňa," uviedol Adamčiak. Prvostupňový Okresný súd Bratislava I mal totiž obavy, že by mohol utiecť pred hroziacim vysokým trestom. Pojednáva totiž jeho najnovšiu obžalobu z dvoch vrážd nepohodlných členov Ukrajincovho mafiánskeho gangu.

Vo väzbe môže jeden z najstráženejších väzňov na Slovensku zostať najviac dva a pol roka roka. Na slobodu by sa však mohol dostať už na jeseň v prípade, že ho súd oslobodí. Na pojednávaní totiž vyšlo najavo, že dôkazy proti nemu a jeho trom komplicom sú slabé.

Bývalého ukrajinského boxera na Slovensku väznili od júna 2002 až do polovice júla, keď mu Krajský súd v Bratislave potvrdil štvorročný trest za vývoz kradnutých áut. Súd vtedy rozhodol aj o jeho prepustení, keďže si trest už odpykal. Na slobodu sa však nedostal. Jeho pobyt na Slovensku nebol legálny, preto si ho prevzala cudzinecká polícia a následne ho vyhostila. Súd potom narýchlo zvolal zasadnutie o väzbe, pretože hrozilo, že po vyhostení na rodnú Ukrajinu by už muž na pojednávania nechodil.

Jegorov čelí na Slovensku štyrom procesom, jeho doživotný trest za ďalšie vraždy členov jeho gangu však pre chyby zrušil Najvyšší súd. Zatiaľ neotvorený ostáva prípad údajného vydierania v Senici, ktoré mu tiež pripisuje prokuratúra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu